Liisa Marjalan (os. Kiiskinen) muistolle

24.8.2019

Liisa Marjala (os. Kiiskinen)
Liisa Marjala (os. Kiiskinen)

Liisa Marjala (os. Kiiskinen) nukkui ikiuneen 20.8.2019 84-vuotiaana. Ikänsä Oulun Tarmoa edustanut Liisa oli yksi merkittävä henkilö Kellon TU:n joukkuevoimistelun perustamisessa. Liisa-tädin innostuksesta ja kehotuksesta, nuori 16-vuotias Oulun Tarmossa voimistellut Eija Kiiskinen aloitti joukkuevoimistelun ohjaamisen seurassamme. Liisa opasti alkuun ja kannusti.

Liisa eli elämänsä loppuun saakka myös Kellon TU:n voimistelijoiden mukana. Liisa nähtiin kilpailuissa kannustamassa ja Facebookissa tykkäämässä/tsemppaamassa voimistelijoitamme, valmentajiamme sekä koko voimistelutoimintaa. Vielä viikko ennen kuolemaansa sairaalan vuoteella Liisa kyseli Pionit-joukkueen syksyn ohjelman teemaa ja innostui näyttämään käsillä kauniita liikkeitä, unohtamatta upeaa eläytymistä ja ryhtiä.

Liisa voimisteli nuoruudessaan Tarmon valiojoukkueissa, valmensi TUL:n/Suomen mestaruustasolla rytmistä kilpavoimistelua, jonka hän oli tuonut Ouluun 1970-luvulla ja tanssi vielä yli 80-vuotiaana Tarmon Pohjan Akoissa. Voimistelu pysyi viimeiseen asti Liisan sydämessä. Vaikka sairaus vei voimat, oli Liisa päättänyt, että TUL:n 100-vuotis liittojuhlille hän vielä osallistuu. Ja niin hän matkasi asuntoautolla miehensä Taiston kanssa Helsinkiin kesäkuun puolessa välissä katsomaan voimisteluesityksiä ja tapaamaan vanhoja ystäviä.

Omalla esimerkillään Liisa halusi jättää perinnöksi meille nuoremmille ikuisen liikunnan ilon ja nautinnon.

Liisa on nyt poissa, mutta tiedämme, ettei hän jää pois yhdestäkään voimistelu- tai tanssitapahtumasta. Liisa seuraa meitä tuolta ylhäältä ja ”hengittää” mukana. Pionit-joukkue omistaa tämän kauden ohjelman Liisan muistolle.

Liisan kummityttö Erja Ukkola