Korona-tiedotus

Kannustamme kaikkia omatoimiseen liikunnan harrastamiseen kotioloissa ja ulkona sekä pitämään huolta omasta ja läheistensä terveydestä. Tarjoamme seurana mahdollisuuden liikkua ja treenata, niillä keinoilla, kun tämä tilanne sallii.

”Ottakaa fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä toisiinne!” - Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

------------------------------------------------------------------

Päivitetty tiedote koronavirustilanteen vaikutuksista Kellon TU:n toiminnan jatkumiseen – 15.8.2020

 

Kellon TU:n kilparyhmät ovat aloittneet syyskauden yhteistreenit ja harrasteryhmät aloittavat toimintansa ensi viikolla. Korona tilanne on ollut Suomessa rauhallinen kesän ajan, mutta nyt puhutaan jo toisen alloon saapumisesta maahamme. Suomen hallitus ja THL ovat jälleen tällä viikolla antaneet uusia suosituksia pandemian hillitsemiseksi. Myös Voimisteluliitto päivitti ohjeistustaan seurojen toimintaa koskien, sekä julkaisi ohjeita turvallisen voimistelutapahtuman järjestämiseksi.

Tänä syksynä on tärkeää pitää huolta hyvästä hygieniasta ja noudattaa näitä yhteisiä ohjeistuksia, jotta voimme jokainen luoda itsellemme ja muille seuramme jäsenille turvallisen tavan harrastaa, liikkua ja nauttia liikunnan riemusta!

Lähiharjoitukset ovat edelleen vapaaehtoisia. Harjoituksiin ei tule osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi. Olettehan siinä tapauksessa yhteydessä joukkueen vastuuvalmentajaan ja sovitte korvaavista kesätreeneistä.


Noudatathan yhteisiä ohjeistuksia seuramme toimintaan liittyen: 

 • Tulethan seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä. Huomioi lievätkin oireet.
 • Pidä huolta hyvästä hygieniasta. Pese käsiä perusteellisesti ja usein, älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan. 
 • Saavu tunneille valmiiksi treenivaatteissa vain hieman ennen tunnin alkua. Pyrimme välttämään yhteisissä tiloissa oleskelua. 
 • Muista turvavälit, myös pukuhuoneissa. Pidä vähintään 1,5 metrin etäisyys muihin paikalla olijoihin.  
 • Vältämme turhia lähikontakteja seuramme tiloissa, eli vältäthän mm. kättelyä ja halailua ystäviä nähdessäsi.
 • Muistathan täyttää juomapullosi jo kotona. Juomapullo on vain omaan käyttöön, ethän lainaa juomapulloasi toisille.   
 • Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle. 
 • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.  

Yhdessä yhteisiä ohjeistuksia noudattaen pystymme tarjoamaan itsellemme ja muille jäsenillemme turvallisen tavan nauttia harrastusten ja liikunnan riemusta. 

Mikäli kuitenkin seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saanut jäsen tai jäsenen huoltajat olisivat yhteydessä seuraan tartunnan tultua ilmi.

Seuraamme edelleen viranomaisten ja Voimisteluliiton ohjeita ja tiedotamme tilanteen kehittymisestä.

Päivitetty tiedote koronavirustilanteen vaikutuksista Kellon TU:n toiminnan jatkumiseen – 1.6.2020

 

Kellon TU:n kilparyhmät aloittavat tänään 1.6. yhteistreenit pitkän etätreenijakson jälkeen. Lähiharjoitukset ovat vapaaehtoisia. Harjoituksiin ei tule osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi. Olettehan siinä tapauksessa yhteydessä joukkueen vastuuvalmentajaan ja sovitte korvaavista kesätreeneistä.


Kesätreeneissä noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 • Tule harjoituksiin täysin terveenä! Seuran harjoituksiin ei saa osallistua, jos henkilöllä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
 • Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen treenien kotona sekä mahdollisuuksien mukaan harjoituspaikalla.
 • Voimistelijat odottavat ulkona ennen oman harjoitusvuoron alkua, jotta edellinen ryhmä ehtii poistua sisätiloista ennen kuin seuraava saapuu.
 • Voimistelijat eivät käytä pukuhuonetiloja vaatteiden vaihtamiseen, vaan saapuvat ja poistuvat suoraan harjoitusvarustuksessa. Ulkovaatteet säilytetään jokaisen omassa kassissa.
 • Harjoituksiin saavutaan mahdollisuuksien mukaan omilla kyydeillä, pyörällä tai kävellen.
 • Salissa harjoitellaan yksi joukkue/lohko niin, että voimistelijoiden ja valmentajien välillä on 1-2 metrin turvaväli koko ajan. Myös ulkoharjoituksissa pidetään turvavälit.
 • Jokaisella tulee olla harjoituksissa omat varusteet (juomapullo, alusta, voimisteluvälineet), joihin kukaan muu ei koske ja jotka säilytetään erillään toisistaan.
 • Harjoituksissa vältetään yhteisten apuvälineiden käyttöä (painot, jumppapallot, patjat). Harjoituksessa välttämättömät telineet ja välineet puhdistetaan käytön jälkeen.
 • Harjoituksissa ei tehdä osioita, joissa voimistelijat tai voimistelija ja valmentaja joutuvat lähikontaktiin. Näitä ovat muun muassa pariliikkeet, nostot ja liikkeiden fyysinen avustaminen.

Seuraamme edelleen viranomaisten ja Voimisteluliiton ohjeita ja tiedotamme tilanteen kehittymisestä.

Päivitetty tiedote koronavirustilanteen vaikutuksista Kellon TU:n toiminnan jatkumiseen – 8.5.2020

 

Koronavirustilanne on Suomessa selvästi parantunut maalis-huhtikuusta, minkä takia Suomen hallitus on ryhtynyt asteittain purkamaan rajoitustoimia. Voimisteluliitto on linjannut voimisteluseuratoiminnasta seuraavaa:

- Seuroilla on mahdollisuus aloittaa toimintansa asteittain. Toukokuun 14.-31. päivien välisenä aikana harjoitustoiminta toteutetaan pienryhmissä (max. 10 henkilöä) ulkoliikuntapaikoilla. 
- Ulkoliikunnan lisäksi 1.6. lähtien harjoittelua sallitaan sisätiloissa maksimissaan 50 hengen ryhmissä hygienia- ja väljyyssääntöjä noudattaen.
 

Hallituksen ja Voimisteluliiton suositusten mukaisesti Kellon TU:n voimistelujaosto on päättänyt jatkaa kaikkien voimisteluryhmien harjoituksia etätreeneinä toukokuun loppuun saakka. Sen jälkeen treenejä voidaan järjestää joukkueittain joko ulkona tai salilla. Paluu ryhmäharjoitteluun pitää kuitenkin tehdä harkiten, hygienia- ja väljyyssääntöjä noudattaen.

Seuraamme edelleen viranomaisten ja Voimisteluliiton ohjeita ja tiedotamme tilanteen kehittymisestä.

Päivitetty tiedote koronavirustilanteen vaikutuksista Kellon TU:n toiminnan jatkumiseen – 3.4.2020

 

Hallituksen linjauksen mukaisesti Voimisteluliitto suosittelee ohjatun voimistelutoiminnan laittamista tauolle 13.5. saakka.

Tästä johtuen Kellon TU:n voimistelujaosto on päättänyt perua kaikkien ryhmien harjoitukset 13.5. asti aiemmin ilmoitetun 14.4. sijaan. Tämä koskee sekä harraste- että kilparyhmiä. 

Myös 13.5. Jatulissa järjestettäväksi suunniteltu voimistelijoiden kevätnäytös on peruttu.

Kaikille ryhmille on tarjolla etätreenejä ja/tai harjoituksia omatoimiseen harjoitteluun.

Seuraamme edelleen viranomaisten ja Voimisteluliiton ohjeita ja tiedotamme tilanteen kehittymisestä.

Päivitetty tiedote koronavirustilanteen vaikutuksista Kellon TU:n toiminnan jatkumiseen – 22.3.2020

 

Koronapandemian takia Kellon TU:n voimistelujaoston kaikkien ryhmien harjoitukset ovat tauolla 14.4. asti. Emme tällä hetkellä pysty täysimittaisesti toteuttamaan tärkeintä tehtäväämme eli tarjoamaan teille liikuntaryhmiä, ja olemme siitä hyvin pahoillamme. Teemme kuitenkin seurassa koko ajan töitä sen eteen, että kaikille ryhmille pystyttäisiin tarjoamaan jotain korvaavaa toimintaa. Ohjaajamme ovat laatineet kotitreeniohjeita ja kuvanneet videoita, jotta voimistelijamme pystyisivät niiden avulla harjoittelemaan kotona. Lisäksi kannustamme kaikkia nauttimaan ulkoilmasta viranomaisten ohjeita noudattaen.

Toivomme kaikilta jäseniltämme kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Tämä on meille kaikille poikkeuksellinen tilanne ja aiheuttaa varmasti ongelmia monien perheiden, mutta myös urheiluseurojen taloudelliselle tilanteelle. Toivomme, että pystymme palaamaan normaalitilanteeseen mahdollisimman pian ja jatkamaan toimintaa täysipainoisesti viimeistään syksyllä. Me kaikki seuran jäsenet olemme seuran olemassaololle korvaamattoman tärkeitä ja yhteen hiileen puhaltamalla selviämme tästäkin kriisistä.

Q: Palautetaanko kausimaksu kokonaan tai osittain nyt kun treenit on peruttu?
A: Voimisteluliiton ja Olympiakomitean linjausten mukaisesti emme palauta kausimaksuja. Kyseessä on ylivoimainen este, jolloin seura on itsestä riippumattomista syistä estynyt hoitamaan perustoimintaansa.

Q: Osallistuvatko joukkuevoimistelijat kilpailuihin keväällä 2020?
A: Eivät osallistu. Kaikki kevään 2020 voimistelukilpailut on peruttu.

Q: Palautetaanko seuran jäsenmaksu?
A: Yhdistyslain mukaisesti seuran sääntöjen mukaisia jäsenmaksuja ei tarvitse palauttaa. Jäsenmaksut liittyvät jäsenyyteen yhdistyksessä, ei tosiasialliseen harrastustoimintaan.

Q: Pitääkö kevään kisapukulasku maksaa?
A: Kyllä. Puvut ovat jo valmiina ja seura on maksanut pukujen ompelun ompelimolle. Voimisteluliitto on jo ilmoittanut, että syksy 2020 kilpaillaan vapaaohjelmilla, joten näillä näkymin puvut saadaan silloin käyttöön.

Seuraamme koronavirusepidemiatilanteen kehittymistä sekä viranomaisten suosituksia ja määräyksiä jatkuvasti ja teemme uusia päätöksiä jatkosta tarvittaessa.

16.3.2020

Hallituksen linjauksen mukaisesti Voimisteluliitto suosittelee ohjatun voimistelutoiminnan laittamista tauolle 14.4. saakka. Tästä johtuen Kellon TU:n voimistelujaosto on päättänyt perua kaikkien ryhmien harjoitukset 14.4. asti aiemmin ilmoitetun 31.3. sijaan. Tämä koskee sekä harraste- että kilparyhmiä. Ilmoitamme muista muutoksista myöhemmin.

Voimisteluliiton päivitetty ohjeistus löytyy täältä.

Seuraamme edelleen viranomaisten ja Voimisteluliiton ohjeita ja tiedotamme tilanteen kehittymisestä seuran some-kanavilla ja sähköpostitse.

16.3.2020

Voimisteluliitto on 15.3.2020 tiedottanut mahdollisesta ensi syksyn välinesarjojen peruuntumisesta ja sen korvaamisesta vapaasarjoilla. Päivitetty syksyn kilpailukalenteri tullaan julkaisemaan huhtikuun loppuun mennessä. Voit lukea Voimisteluliiton tiedotteen täältä.

Myös TUL ja järjestävä seura tutkivat mahdollisuutta järjestää nyt peruuntuneet TUL:n avoimet joukkuevoimistelun mestaruuskilpailut syyskuussa. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme, kun tarkempaa tietoa on saatavilla.

16.3.2020

Suomen hallitus linjasi torstaina 12.3. koronaviruksen hillitsemiseksi tehtävät toimenpiteet. Hallituksen linjausten mukaisesti kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet, myös voimistelukilpailut ja -tapahtumat, perutaan toukokuun loppuun saakka. Sen lisäksi tartuntojen vähentämiseksi tulee rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.


Sen vuoksi Kellon TU:n voimistelujaosto on päättänyt perua kaikki harjoitukset 13.3.-31.3. välisellä ajalla. Tämä koskee sekä harraste- että kilparyhmiä. Myös Kastellin monitoimitalolla 18.-19.4. järjestettävät Kello Cup -kilpailut on peruttu. Ilmoitamme muista muutoksista myöhemmin.

Seuraamme viranomaisten ja Voimisteluliiton ohjeita ja tiedotamme tilanteen kehittymisestä seuran some-kanavilla ja sähköpostitse jäsenille.

 

Voimisteluliiton tiedotteen mukaan ja hallituksen linjausten mukaisesti kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet, myös voimistelukilpailut ja -tapahtumat on peruttu toukokuun loppuun saakka.

Kaikki voimistelun kilpailut, tapahtumat ja leirit on peruttu pääsiäiseen (14.4.2020) saakka. Tämä koskee siis kaikkia tapahtumia, ja Voimisteluliitto seuraa tilannetta ja viranomaistiedotusta säännöllisesti ja arvioi pienempien tapahtumien tilanteen uudelleen pääsiäisen jälkeen. Lue Voimisteluliiton tiedote kokonaisuudessaan täältä.

Myös kaikki TUL:n tapahtumat on peruttu toukokuun loppuun saakka, mukaan lukien TUL:n avoimet joukkuevoimistelun mestaruuskilpailut 16.-17.5.2020 Tampereella. TUL kehottaa myös jäsenseurojaan harkitsemaan omien tapahtumiensa perumista. TUL:n tiedote on luettavissa täältä.

Pahoittelemme poikkeustilannetta!