Kesän suurin liikuntatapahtuma TULe 2009 Tampereella

16.6.2009


Kenttäohjelmiin osallistuneet yhteiskuvassa.
Kenttäohjelmiin osallistuneet yhteiskuvassa.
"Veikeät velikullat"
"Veikeät velikullat"

Tänä vuonna 90 vuotta täyttävä Suomen Työväen Urheiluliitto TUL järjesti 11. liittojuhlansa Tampereella 5.-14.6. Tapahtuma kokosi liikunnan harrastajat ja ystävät monipuoliseen elämysten juhlaan, ensimmäisen kerran liittojuhlahistoriassa muualle kuin Helsinkiin. Ohjelmassa oli lähes 60 urheilulajia ja monipuolista kulttuuria kahden viikonlopun ja niiden väliin jäävän viikon ajan. TULe 2009 on kesän suurin liikunnan, urheilun ja kulttuurin tapahtuma, johon osallistui Kellon Työväen Urheilijoiden voimisteluväkeä yhteensä 76 henkeä.

Pääjuhla Tampereen Stadionilla

Tampereen Stadionilla järjestetty ”Elämysten kaupungista” kertova pääjuhla oli ainutkertainen ja yllätyksellinen kokemus niin juhlan esiintyjille kuin katsojillekin. Mukana esiintymässä oli tuhansia eri-ikäisiä voimistelijoita, urheilijoita ja sirkuslaisia. Juhlaa edelsi kulkue, joka väritti tunnin ajan Tampereen katuelämää. Pääjuhlassa esiintyi Kellon TU:n voimistelijoita Leikkipuisto (6), Lomalaiset (25), Give me five (18), Tehtaan tytöt ja Sinisen taivaan alla (6) ja Tavataan torilla (1) –kenttäohjelmissa.

Erja Ukkolalle TUL:n kultainen voimistelujohtajamerkki

Liittojuhlaviikonlopun ohjelmaan kuului myös liikuntanäytös Tampereen Työväen Teatterissa. Näytöksen yhteydessä Erja Ukkolalle luovutettiin TUL:n kultainen voimistelujohtajamerkki, jonka saaminen edellyttää aktiivista ja monipuolista toimimista liikunnan saralla ohjaajana, valmentajana, tuomarina tai seurajohtajana. Toiminta piiri-, liittotasolla sekä muissa liikuntaan liittyvissä tehtävissä ovat lisäarvona merkin saamiselle.

Menestystä ryhmätanssikisoista

Pyynikin palloiluhallissa järjestettyyn ryhmätanssin avoimiin kilpailuihin osallistui yli 60 joukkuetta eri puolilta Suomea ja muutamia ryhmiä myös Virosta. Kilpailut kokosivat yhteen yli 600 kilpailijaa, joista nuorimmat olivat alle 10–vuotiaita ja vanhimmat yli 60–vuotiaita. Kellon TU:sta kilpailuun osallistui neljä joukkuetta.

12-14 –vuotiaiden sarjassa Pionit sijoittui ”Veikeät velikullat” –ohjelmallaan hopeasijalle. Samassa sarjassa Orkideojen ”Maissipellolla tapahtuu kummia…” –tanssi sijoittui sijalle 12. Silenen ”Haamujen yö” – ohjelma arvosteltiin 10-12 –vuotiaiden sarjassa hienosti sijalle 4. Liljojen reipas ”Inkkarivuoren kaiku” –esitys nähtiin alle 10-vuotiaiden sarjassa, jossa esityksiä ei aseteta paremmuusjärjestykseen. Kaikki ryhmät saavat esityksestään kirjallisen palautteen.

Tapahtumaviikonloppu tarjosi liikunnan riemua ja unohtumattomia elämyksiä jokaiselle!

Lisätietoa liittojuhlasta löytyy tapahtuman verkkosivuilta www.tule2009.fi.

Lisää kuvia voimistelun kuvagalleriassa.