Päivitetty tiedote koronavirustilanteen vaikutuksista Kellon TU:n toimintaan

4.11.2020

Oulun seudun koronatilanne on huonontunut nopeasti viikon 43 aikana ja merkittävä osa tartunnoista liittyy ryhmäliikuntaharrastuksiin. Nyt on entistä tärkeämpää pitää huolta hyvästä hygieniasta ja noudattaa yhteisiä ohjeistuksia, jotta voimistelijamme voivat jatkaa harrastusta. 

Tästä viikosta eteenpäin harjoituksissa ovat mukana vain voimistelijat, valmentajat ja välttämättömät toimihenkilöt. Suosittelemme, että huoltajat eivät tule sisätiloihin, ja jos se on välttämätöntä, huoltajat käyttävät kasvomaskia.

Lisäksi otamme käyttöön maskisuosituksen, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että kaikki yli 15-vuotiaat tulevat maski kasvoilla harjoituksiin, erityisesti jos joutuvat odottelemaan vuoroaan pukuhuoneissa tai käytävillä. Voimistelijoiden ei tarvitse käyttää maskia liikuntasuorituksen aikana, mutta valmentajien tulee pitää maskia koko ajan. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. 

Kisamatkoilla kaikki yli 15-vuotiaat käyttävät maskia koko bussimatkan ajan, kisapaikalla ja aina kun liikutaan yleisillä paikoilla.

Yhteiset ohjeistukset seuramme toimintaan liittyen:

  • Tule seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä. Huomioi lievätkin oireet.
  • Pidä huolta hyvästä hygieniasta. Pese käsiä perusteellisesti ja usein, älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan.
  • Saavu tunneille valmiiksi treenivaatteissa vain hieman ennen tunnin alkua. Pyrimme välttämään yhteisissä tiloissa oleskelua.
  • Muista turvavälit, myös pukuhuoneissa. Pidä vähintään 1,5 metrin etäisyys muihin paikalla olijoihin.
  • Vältämme turhia lähikontakteja seuramme tiloissa, eli vältäthän mm. kättelyä ja halailua ystäviä nähdessäsi.
  • Jokaisella tulee olla harjoituksissa omat varusteet (juomapullo, alusta, voimisteluvälineet), joihin kukaan muu ei koske ja jotka säilytetään erillään toisistaan.
  • Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa ja desinfiointiaineita välineiden puhdistamiseen.
  • Harjoituksissa ovat mukana vain voimistelijat, valmentajat ja välttämättömät toimihenkilöt.
  • Suosittelemme, että huoltajat eivät tule sisätiloihin ja jos se on välttämätöntä, huoltajat käyttävät kasvomaskia.
  • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.

Yhdessä yhteisiä ohjeistuksia noudattaen pystymme tarjoamaan itsellemme ja muille jäsenillemme turvallisen tavan nauttia harrastusten ja liikunnan riemusta. 

Seuraamme edelleen viranomaisten ja Voimisteluliiton ohjeita ja tiedotamme tilanteen kehittymisestä.