Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu on voimistelujaoston päälaji ja sillä onkin menestykkäät ja pitkät perinteet seurassamme. Tarjoamme laadukasta valmennusta, turvallisen harjoitteluympäristön sekä iloisen ilmapiirin kaikissa ikäluokissa.

Joukkuevoimistelujoukkueissa harjoittelu on tavoitteellista, liikunnan iloa unohtamatta. Valmennusryhmissä harjoitellaan joukkueen taitotason ja tavoitteiden mukaisesti liikunta- ja lajitaitoja. Ikäkauden sisällä on useampia joukkueita, jotta jokainen saa harjoitella oman motivaation, taitotason sekä innokkuuden mukaan. Joukkueet osallistuvat kilpailuihin sekä muihin seuran tapahtumiin.

Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos pitää joukkuelajeista ja haluaa kehittää esim. vartalonhallintaa, liikkuvuutta, nopeutta, koordinaatiota sekä kokea taiteellisia elämyksiä esiintymisestä.

Kellon TU:ssa voit harrastaa joukkuevoimistelua aina aloittelijasta huipputasolle asti.


Lajiesittely

Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta. Joukkuevoimistelu koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä kuten käsi- ja jalkaliikkeistä sekä hyppelyistä. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus. Joukkuevoimistelussa liikkeet suoritetaan jatkuvina, virtaavina sarjoina, joissa tulee esille liikesujuvuus ja esteettisyys. Laji vaatii voimistelijoilta kokonaisliikunnallisten lajitaitojen lisäksi fyysisiä ominaisuuksia, hyvää koordinaatiota ja rytmitajua. Joukkuevoimistelulle on myös tunnusomaista ilmaisullisuus ja joukkueen suorituksen yhtenäisyys ja yhtäaikaisuus.

Lajissa kilpaillaan keväällä vapaaohjelmilla ja syksyllä välineohjelmilla. Välinekilpailuissa välineet on määrätty ikäsarjoittain. Alle 10-vuotiaille välineeksi suositellaan narua,
10 – 12 -vuotiailla on pallot, 12 – 14 -vuotiailla vanteet ja 14 – 16 -vuotiailla keilat.

Tuomaristo koostuu kolmesta tuomariryhmästä. Sommittelun tekninen tuomaristo arvioi sommitteluun vaadittavien vaikeusosien teknisen arvon, sommittelun taiteellinen tuomaristo arvioi ohjelman rakenteen, monipuolisuuden ja taiteellisen kokonaisuuden. Suoritustuomaristo arvioi joukkueen suorituksen taitavuutta, fyysisiä ominaisuuksia ja ilmaisua.

Joukkuevoimistelu on perinteistä suomalaista - tämän päivän kansainvälisyyttä. Joukkuelaji, taide- ja taitolaji, kansainvälinen kilpailulaji.