Mistä apua kausimaksuihin?

Kellon Työväen Urheilijat haluaa olla tukemassa lasten liikuntaharrastusta tarjoamalla monentasoisia ja -hintaisia liikuntaryhmiä. Kaikilla lapsilla ja nuorilla pitäisi olla mahdollisuus harrastaa perheen varallisuudesta riippumatta. Joskus kuitenkin perheen talous voi mennä epätasapainoon monestakin eri syystä. Jos perheen talous on tiukalla, lapsilla ja nuorilla ei välttämättä ole mahdollisuutta edes yhteen harrastukseen. Perheillä on kuitenkin mahdollisuus hakea tukea lapsen liikuntaharrastuksen kuluihin usealta taholta. 

Seuraavassa koottuna yhteen tahot, joista perhe tai nuori urheilija voi hakea tukea harrastamiseen ja siihen liittyviin maksuihin.


Hanketuki 2023

Kellon TU on vuonna 2023 mukana Oulun kaupungin hankkeessa, jossa tuetaan vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusta. Voimme tarjota tukea 5-6 perheelle vuoden aikana. Ole yhteydessä voimistelujaoston rahastonhoitajaan Satu Hämeenniemeen satu.hameenniemi@ktu.fi tukiasioissa. Yhteydenotot ovat luottamuksellisia.  

Hope ry, Oulu

Kenelle: Tyypillisimpiä perheitä ovat ne, joissa vanhemmat opiskelevat, vanhempi on yksinhuoltaja tai vanhemmilla on isoja velkoja.

https://hopeyhdistys.fi/kaipaan-apua/

Pelastakaa lapset

https://www.pelastakaalapset.fi/hae-tukea/harrastustuki/

SOS-lapsikylä

https://www.sos-lapsikyla.fi/harrastustoiminnan-tukeminen/

Tukikummit

Kenelle: Paikallinen diakoniatyöntekijä tekee avustusratkaisun, jossa otetaan huomioon perheen tulot ja menot. Avustus maksetaan kuittien perusteella.

https://tukikummit.fi/hae-avustusta/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Toimeentulotuki

Kenelle: Lasten harrastusmenot kuuluvat kunnan täydentävään toimeentulotukeen. Voi hakea, jos saa Kelan perustoimeentulotukea.

https://www.kela.fi/toimeentulotuki

Kellon TU:n voimistelujaosto tarjoaa myös mahdollisuutta laskujen jakamiseen pienempiin osiin. Olethan hyvissä ajoin yhteydessä laskutustiimiin (laskutus@ktu.fi) jos haluat maksaa laskusi osissa, niin tehdään yhdessä perheelle sopiva maksusuunnitelma.